EL CAR-T

El CAR-T és un procediment terapèutic per a la leucèmia limfoblàstica aguda que consisteix en la modificació genètica dels limfòcits del pacient per tal que aquests tinguin la capacitat d’actuar en contra del tumor, eliminant exclusivament cèl·lules  malignes amb gran eficàcia. El 85% dels pacients responen al tractament i el 70% es curen

El procediment s’inicia amb l’extracció d’una mostra de sang del pacient, on es diferencien els limfòcits o cèl·lules T, un tipus de glòbuls blancs (Figura 5).

Blausen_0625_Lymphocyte_T_cell

Figura 5: Imatge d’u limfòcit T

 

Les cèl·lules T s’introdueixen en una màquina i es manipulen amb teràpia genètica perquè produeixin un receptor concret, els CAR (receptors antigènics quimèrics), que els permetrà reconèixer una proteïna característica de la membrana cel·lular tumoral.

Aquestes cèl·lules T es cultiven al laboratori fins que es concentren en milers de milions, i la població ampliada de les cèl·lules T CAR s’introdueix al pacient. Després de la infusió, si el tractament fa efecte correctament, les cèl·lules T es multipliquen en el cos del pacient i amb guia del seu receptor d’enginyeria, reconeixen i eliminen les cèl·lules cancerígenes (Figura 6).

CAR-T image.jpg

Figura 6: Procés d’extracció, modificacció e introducció de les cèl·lules T.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s